Bisnode Sikersztorik / Kintlévőség csökkentés – Pramet Kft.

2016. március 16.

Bisnode Sikersztorik rovatunkban olyan vállalkozások történeteit osztjuk meg, melyek üzleti sikereiben a Bisnode megoldásai jelentős szerepet játszottak. A kintlévőségeik sikeres csökkentése kapcsán a győri Pramet Kft.-t kérdeztük.

B: Mióta foglalkoznak szerszám gyártással?

PT:  “A Pramet Tools az 1930-as években kezdte a szerszámgyártást Csehországban, de Magyarországra csak a 2000-es évek elejétől szállított szervezett formában, viszonteladókon keresztül. A magyar leányvállalat, a Pramet Kft., 2007-ben alakult. Az időpont kiválasztása talán a legszerencsétlenebb volt az elmúlt 20 évben, ugyanis a 2008-as hitelválság előtt próbált egy Magyarországon ismeretlen cég egy rettenetesen telített szegmensben piaci részesedést szerezni, de szerencsére az anyacégeink bizalma a magyar csapatban töretlen volt és finanszírozták a fennmaradásunkat.”

B: 2014-ben nagy változáson ment át a vállalkozás. Hogyan sikerült a Dormer Pramet márkanév bevezetése?

PT: “A 2010-es évek nagy változásokat hoztak az egész Pramet cégcsoport életében, ugyanis a Sandvik AB tulajdonába kerültünk, és ezzel a világ legnagyobb szerszámgyártó konszernjének tagja lettünk. A cégcsoport döntése alapján 2014 közepétől A Pramet Kft. látja el a Dormer termékek képviseletét is a magyar piacon. A Dormer cég termékei a döntésig külföldi forrásokból voltak elérhetőek a magyar felhasználók számára. A kettős márkanév bevezetésére a legjobb alkalom a 2015-ös Mach-Tech kiállítás volt, ahol a két cég termékeit és szolgáltatásait már a közös márkanév alatt tudtuk reprezentálni.”

dormerpramet_logo

B: Milyen értékesítési csatornát / csatornákat használnak?

PT: “Alapvetően a két fő vonalunk a direkt értékesítés és a viszonteladókon keresztüli értékesítés. A két fő csatorna megoszlása folyamatosan változik, de általánosan megállapítható, hogy a direkt értékesítés a 2010-es évtől mindenképen túlsúlyban van. ”

B: Miért döntöttek úgy, hogy értékesítési folyamataikba beépítik a Bisnode PartnerControl nyújtotta lehetőségeket?

PT: “A Pramet Kft kezdeti időszakában mindenki örült, ha valaki vásárolta a termékeinket, de sajnos ez ahhoz vezetett, hogy a lejárt kinlévőségeink mértéke nagyon magas volt, amit valahogyan kezelni szerettünk volna. Egy telefonos megkeresés után örömmel próbáltuk ki a Bisnode PratnerControl rendszerét és több éves optimalizálás után eljutottunk oda, hogy a rendszer a meglévő és új partnereink minősítésében, valamint a kintlévőség kezelésben a cégünk rendszerének szerves részét képezi. Már a próbaidőszak során kiderült, hogy a rendszer hasznos lehet számunkra, ugyanis körülbelül 6 hónap alatt sikerült a lejárt kintlévőségeinket kb. 30%-ról 12-14%-ra redukálni. Jelenleg ez a szám  maximum 8%-ot éri el heti rendszerességű riportok alapján. Mindemellett a cégünk az elmúlt öt év alatt minden kintlévőségét sikeresen behajtotta a cégminősítő rendszernek köszönhetően. Mindenkinek csak ajánlani tudom a rendszer tudatos használatát.”

További információk a Bisnode PartnerControl megoldásról

Lambda-Com sikersztorija

Mutassa meg cége megbízhatóságát

Share This:

Egy hozzászólás a(z) “Bisnode Sikersztorik / Kintlévőség csökkentés – Pramet Kft.” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Bisnode Sikersztorik / Győri Önkormányzat Adóügyi osztály - blog.bisnode.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.