Bisnode minősítés és visszamérés

2016. április 6.

Egyedi és folyamatosan visszamért minősítési rendszerünk a gyors, megbízható és profitábilis üzleti döntések alappillére. Cégminősítésünk segítségével ellenőrizhető a cégek megbízhatósága, előre jelezhetők a bedőlések, megállapítható a hitellimit, azaz elkerülhetők a nem- és késve fizetési veszteségek.

A Bisnode 2016. áprilisi minősítés-visszamérés eredménye alapján a Bisnode Tanúsítvánnyal rendelkező cégek 0%-a dőlt be egy éven belül.

MIBEN SEGÍT A BISNODE MINŐSÍTÉS?

A nemfizetési veszteség és ennek kockázata minden vállalatnál jelen van, és éves szinten jelentős károkat okozhat. A vevőkockázatok minimalizálásában segít a Bisnode minősítési rendszer. Mivel a Bisnode minősítési rendszer megvizsgálja az adott vállalat és a piac trendjeit, így egy vállalkozásról nemcsak azt tudjuk megmondani, hogy mekkora kockázatot jelent jelenleg, hanem azt is, hogy a jövőben mennyire lesz kockázatos, mekkora valószínűséggel válik fizetésképtelenné egy éven belül. Utólagos fizetés engedélyezésekor ma már alapfeltétel a vevő hitelképességének alapos vizsgálta, ennek egyik legegyszerűbb, legbiztonságosabb módja a Bisnode megoldásainak segítségével a cég minősítésének vizsgálata, az ajánlott hitelkeret mérlegelése, és a fizetési fegyelem nyújtotta információk beépítése a szerződéses feltételekbe.

MÓDSZERTAN

A fizetési hajlandóság, a pénzügyi kockázatosság megállapítása alapos körültekintést, pontos számításokat, kiforrott módszertant igényel. A Bisnode több évtizedes tapasztalatát építi bele a Bisnode minősítés kialakításba, melyek biztosítják a gyors és minőségi döntéshozatalt. Egy üzleti döntéshez hasonló mennyiségű és minőségű információk összegyűjtése rengeteg időt és nem utolsó sorban pénzt venne igénybe. A Bisnode minősítés mindezeket az adatokat egy kockázatossági mutatószámban összesíti, így az adatok részletes elemzése nélkül, azonnal megállapíthatja az adott cég megbízhatóságát. A vállalatok hitelképességét, pénzügyi megbízhatóságát egy egyszerű kockázatossági mutatószámban összesítjük.

A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a kockázatossági mutatószámhoz, úgy mint végrehajtási adatok vagy a gépjárművek száma, sajtóhírek.

A Bisnode minősítést az Európa számos országában piacvezető előrejelző képességű minősítési rendszereket megvalósító Bisnode nemzetközi csapata, a Bisnode helyi szakértőivel karöltve alkotta meg. Így a minősítés nemcsak a több évszázados nemzetközi tapasztalatot építi be, hanem a helyi sajátosságokat is tükrözi. Ez az egyedülálló tudásbeli háttér, ötvözve az ország specifikus jellemzőkkel, magyar trendekkel olyan cégminősítést biztosít, ami egyedülálló előrejelző képességű a magyar piacon.

http://www.bisnode.hu/bisnode-minosites/kalkulator

 

 

Share This: