Karácsony a cégénél

Szombati Orsolya
online marketing szakértő a sales-akademia.hu és a marketingkivitelezes.hu alapítója

 

 

 

 

Mivel köszöni meg munkatársainak, dolgozóinak az egész éves munkájukat? Milyen ajándékot választ a kiemelt céges partnereknek? Van már hagyomány Önnél a karácsonyi ünnepekre? Ebben a cikkben ezeket a témákat járjuk körül.

Karácsonyi partyt szervezni nem egyszerű feladat

Azonban sok szempontból megéri. Ne úgy tekintsen erre az eseményre, mint ablakon kidobott pénzre. A dolgozók cég iránti lojalitását nagyban növeli, ha a munkaadójuk színvonalas ünnepséggel fejezi ki az elégedettségét és köszöni meg a munkát.

Ha a munkavállaló azt érzi, hogy a megbecsülését nem csak pénzben tudjuk kifejezni, hanem őt is a csapat tagjának, egyenlő félnek tekinti, aki hozzájárul a sikerhez, akkor kisebb a valószínűsége, hogy néhány 10 ezer forinttal magasabb összegért a konkurenciához megy dolgozni.

A karácsonyi buli tökéletes alkalom arra is, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat megjutalmazza. Egy, a munkatársak jelenlétében átadott elismerés szintén növeli a dolgozói lojalitását.

Ezeket a díjakat persze kiegészítheti olyan csak a cégre jellemző elismerésekkel, amik az összetartozás érzését erősítik majd a dolgozókban. Járhat (jelképes) jutalom annak, aki a legjobb kávét főzi, aki egyszer sem volt betegállományban az adott évben, vagy aki mindig elsőnek ér be reggel az irodába/telephelyre, akinek mindig rendben van az asztala.

Kisebb létszámmal működő cégeknél a karácsonyi bulit kiválthatja egy közös forraltborozás az adventi vásáron, bowlingozás, mozi, vagy egy kellemes vacsora egy jó étteremben.

Szóba jöhetnek egész napos csapatépítő programok is: közös sütés-főzés, vagy egyéb élményajándékok (pl. paintball, korcsolyázás, wellness) is megfelelőek lehetnek. Itt mindenképpen figyeljen a kor és nemek szerinti megoszlásra. Egy nagyobbrészt hölgyekből álló csapatnak egy festékpatront lövöldözős napról, valószínűleg nem a szórakozás jut eszébe, míg egy autószervizes brigád rajong majd az ötletért.

Ha ajándékot is szeretne adni, az legyen hasznos vagy fogyasztható. Egy üveg minőségi borral mindenki tud kezdeni valamit, egy céges logós toll-hűtőmágnes-autóillatosító csomagért viszont nem biztos, hogy fognak rajongani.

csoki

 

Mi legyen a cége partnereivel?

Az, hogy ad-e valamilyen ajándékot nekik nem kérdés. Alapvető figyelmesség, melynek fordított helyzetben Ön is örül. Legyen ez egy igényes és egyedi céges képeslap grafikussal terveztetve, aláírva és időben, névre szólóan kiküldve. Szóba jöhet még animált elektronikus képeslap is.

A legfontosabb partnereinek szervezzen egy igazi VIP estet. Egy zártkörű színházi előadás, filmvetítés igazán egyedi meglepetés lesz számukra. Természetesen egy színvonalas étteremben megtartott zártkörű vacsora is eléri a kívánt hatást.

Ha nem fér bele az időbe, vagy a költségvetésébe egy nagyszabású VIP party, akkor válasszon igényes ajándékot, amit a cég képviselői személyesen kézbesítenek.

Az ajándéka mindenképpen legyen szépen becsomagolva, aláírt kísérőkártyával ellátva. Hasznos, ha kapcsolódik a vállalkozása profiljához, de ez nem követelmény.

A lényeget pedig a végére: ne vállalja túl magát. Olyan programokat, ajándékokat válasszon, amit tökéletesen tud kivitelezni. Ne feledkezzen el arról, hogy Ön is élvezze az ünnepek meghitt nyugalmát!

Békés, boldog Karácsonyt kívánok Önnek is!

 

Szombati Orsolya

személyiség-tipológus, a Profonte Management és Sales Akadémia alapítója

Share This: